Kalkula�ka hubnut�

Martina Novosádová

zdroj drizzleanddip.com

album NEZDRAVÉ
vloženo 15.02.2015

Domácí majonéza

Vyzkoušela jsem vyrobit domácí majonézu a moc mi zachutnala. Hlavně víte, že tam nejsou žádné konzervanty a "éčka".

Ingredience

1 žloutek (sežeňte si co nejčerstvější vajíčko)
1 lžíce octa z červeného vína
2 lžíčky citrónové šťávy
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžičky soli
2 prolisované stroužky česneku
špetka cukru
čerstvě namletý pepř
250 ml panenského řepkového oleje

Příprava

V mixéru si promixujte vajíčka, ocet, citrón, česnek, cukr a hořčici. Nechte mixér zapnutý a přilívejte pomalu řepkový olej, nechte vždy promíchat do emulze a pomaličku jemným pramínkem přilijte další olej. Ochutnejte, přidejte sůl a případně dle své chuti ještě ochuťte.

Někdo přidává i trošku křenu. Pokud je majonéza příliš hustá, můžete jí zředit troškou teplé vody.

Spotřebujte do týdne.

Skladujte v lednici v uzavřené nádobě.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat