Kalkula�ka hubnut�

Autora si uložili

Původní příspěvek

Lobelka 1

olga šedivá

zdroj www.cookingclassy.com

album recepty
uloženo z Ryby
vloženo 27.02.2016

Losos se sójovo-medovou omáčkou

Ingredience

Na omáčku:

1/3 hrnku sójové omáčky (z obchodu se zdravou výživou - zdravější verze)
5 lžiček vody
1/4 hrnku medu
1 1/2 lžičky rýžového octa
3 stroužky česneku, drceného
1 lžička zázvoru nakrájeného na drobné kousíčky nebo nastrouhaného
1 lžička sesamového oleje
2 1/2 lžičky kukuřičného škrobu

Losos a zelenina

4 plátky lososových filetů (bez kůže)
4 hrnky brokolice pokrájené na malé kousíčky (aby se pak pěkně propekla)
1 1/2 hrnku mrkve nakrájené na tenká kolečka
2 1/2 lžičky olivového oleje
sůl, čerstvě mletý černý pepř
2 mladé cibulky nakrájené na kolečka
sesamová semínka na posypání
Rýže jako příloha

Postup:

Předehřejte si troubu na 160°C

Omáčka:

V menším hrnci promíchejte sójovou omáčku se třemi lžičkami vody, medem, rýžovým octem, česnekem, zázvorem a sesamovým olejem. Lehce osolte. Přiveďte k varu. V misce promíchejte kukuřičný škrob se zbývajícími dvěmi lžičkami vody. Škrobovou směs nalijte do omáčky, zmírněte plamen a za stálého míchání minutu povařte. Odstavte z plamene a nechte 5-10 minut vychladnout.

Losos a zelenina:

Brokolici a mrkev promíchejte s olivovým olejem a přidejte sůl a pepř. Připravte si alobal, na něj dejte vrstvu zeleninové směsi. Potřete lososové filety omáčkou (i zespoda)s tím, že 1/4 hrnku omáčky si schováte na později. Filtey položte na zeleninu, polijte ještě trochou omáčky. Zabalte filety do alobalu (ne příliš těstě, aby pak při pečení mohl cirkulovat vzduch uvnitř balíčků). Pečte v troubě cca 25minut, servírujte s rýží, kterou přelijte zbývající omáčkou.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat