Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Sara Lin

Proč jsou masa připravovaná v asijském stylu tak šťavnatá?

Podívejte se na recept na vykoštěná kuřecí stehýnka na citrónu.

Indredience

4 vykoštěná kuřecí stehna, zbavená kůže, nakrájená na velikost jednoho sousta
1/4 hrnku shoyu (druh sojové omáčky vyrobené přirozenou fermentací)
1/8 hrnku mirinu (mirin je sladké rýžové víno, hojně používáne v asijské kuchyni)
šťáva z jednoho citrónu
1/8 hrnku čerstvě nastrouhaného kořene zázvoru
1/8 hrnku medu
1/8 hrnku kukuřičného škrobu (maizena)
citrónová kůra na ozdobu (z chemicky neošetřeného citrónu)

Příprava

Smíchejte dohromady všechny ingredience kromě citrónové kůry a kukuřičného škrobu. Kuřecí kousky marinujte déle něž hodinu, aby maso získalo co nejlepší chuť a vůni.

Když je maso dostatečně namarinované vložte masovou směs do pánve a na mírném ohni přiveďte k varu. Občas zamíchejte.

Nyní pracujte rychle, smíchejte si kukuřičný škrob s troškou vody, nalijte ho na vařící se masovou směs, vše promíchejte, tekutina se vlivem škrobu zahustí.

Předehřete si troubu na 200 °C. Maso umístěte do pekáčku tak, aby se jednotlivé kousky nedotýkaly a pečte do zlatova cca 5–10 minut.

Vyndejte z trouby, ozdobte citrónovou kůrou.

Podávejte s rýží. Pokud si masíčko berete s sebou do své obědové krabičky, nezapomeňteho ho nechat nejdříve vychladnout.

Maso je díky tomu, že se nejdříve pozvolna přivedlo k varu a potom z prudka peklo nádherně měkké a šťavnaté.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat