Příspěvek si uložili
Další příspěvky
13 x uložení
3 x komentář
semínkový chléb
pochoutka
místo kokosového oleje - přepuštěné máslo.
Zde je kompletní původní recept:
Množství na 1 chléb
Ingredience
135 g slunečnicových semínek90 g lněných semínek
65 g lískových oříšků nebo mandlí
145 g ovesných vloček
2 lžíce chia semínek
4 lžíce psyllium - celá semínka (semínka jitrocele indického)
2 lžičky kvalitní mořské soli
1 lžíce javorového sirupu nebo medu
3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje (za studena je tuhý) nebo ghee (vícekrát přepuštěné máslo - používané v Indii)
350 ml vody
Příprava
V míse pečlivě smíchejte všechny suché ingredience. Potom vmíchejte javorový sirup, olej a vodu. Vypracujte tužší hmotu, nechte semínka nasáknout. Pokud je těsto příliš tuhé a rozpadá se, přidávejte po lžičkách vodu. Potom pomocí zadní strany lžíce uhlaďte povrch a nechte alespoň 2 hodiny odpočívat. Pokud nespěcháte, nechte těsto odpočívat klidně přes noc. Že je těsto připravené poznáte tak, že drží svůj tvar.Předehřejte si troubu na 175° C. Těsto si dejte v troubě na prostřední pozici v chlebové pečící formě. Pečte 20 minut, potom formu otočte vzhůru nohama, přímo na mřížku a pečte dalších 30–40 minut. Že je chléb upečený poznáte tak, že když na něj poklepete, zní dutě. Před krájením nechte chléb úplně vychladnout. Je to těžké, ale důležité.
Skladujte v polouzavřené nádobě, chléb vydrží chutný i 5 dnů. Můžete ho také zmrazit, je lepší ho před tím nakrájet, aby jste si ho mohli odebírat po jednotlivých krajíčcích.
Boženka ♥
Je výbornej i manželovi chutná,ale není na běžné jídlo ale na výlet jako rychlé dodání energie je suprovej,bude asi mít dost kj.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Kateřina Lee
Ano, vypadá výborně, gratuluji! Pokud by se nááááhodou nesnědl. Dá se rozkrájený zamrazit a odebírat po krajíčcích.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Klára Rychterová
Byla jsem zvědavá jak se chléb po úpravách receptu povede. Vypadá výborně!
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.