Zelný salát s rajčaty a bazalkou
Zelí je další superpotravina, kterou doslova objevuje Amerika. My Češi jí dobře známe, vždyť je součástí našeho národního pokrmu. Vynikající nutriční hodnoty má syrové i kysané zelí.
Kupte si pěkné křehké zelí, čím menší, tím lepší a mladší. Zelí si pokrájejte na drobné kousky. Osolte ho a přidejte i špetku cukru a šťávu z celého citrónu. Teď se do něj pusťte ručně. Promíchejte ho, promačkejte až začne pouštět šťávu. Ochutnejte ho a případně dosolte nebo doslaďte. Můžete přidat ještě trošku dobrého octa, pokud je potřeba. Salát dejte odpočinout do lednice na cca 30 minut.
Přidejte pokrájená rajčátka a bazalku a dobře promíchané servírujte.
PS: pokuste se zelí nakrájet a opravdu drobné kousky, salát je potom křehčí a chutnější.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.