Gabriela Jelínková
zdroj nahraný příspěvek
album Kapusta-zelí
uloženo z Netradiční svačiny
vloženo 01.04.2014
Čipsy z kapusty s parmazánem
Zkusila jsem recept od Magdaleny vylepšit parmazánem. Já vím, že to není tak dietní, ale je to vynikající a stále kaloricky i nutričně lepší než klasické bramborové lupínky.
Ingredience
kapusta2 lžíce olivového oleje
3 dkg nastrouhaného parmazánu
sůl, pepř
Příprava
Kapustu si operte, odkrojte stonky a lístky nakrájejte na širší proužky. Osušte do sucha.Lístky vložte do igelitového sáčku do kterého jste si dali olivový olej, sůl a pepř. Vše důkladně protřepte, aby se všechny lístky obalily v oleji a koření.
Lístky si rozprostřete na pečící plech do jedné vrstvy a pečte – nebo spíše sušte – 1 hodinu a 45 minut na 90 °C.
10 minut před koncem "sušení" posypte kapustové čipsy parmazánem.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.