Kalkula�ka hubnut�

Autora si uložili

Původní příspěvek

Adéla Hrochová

Martina Novosádová

zdroj camillestyles.com

album zelenina
vloženo 26.01.2015

Kuskus tabbouleh

Co je to tabbouleh? (Čteme taboule). Je to salát připravený kombinací kuskusu nebo bulguru s rajčaty, okurkou, lístky petžele, mátou a cibulí. Je to lehké, dobré a navíc s vůní arábie. Tabbouleh můžete ochutnat třeba v Libanonu nebo Izraeli.

4 porce

Ingredience

3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku, prolisovaný
3/4 hrnku kvalitního kuskusu
1 hrnek kuřecího nebo zeleninového vývaru
štáva z 1 citrónu
sůl a pepř
1/2 hrnku listové petržele (ploché lístky), nakrájet na drobno
1/2 hrnku čerstvé máty, nakrájet na drobno
1/4 hrnku pažitky, nakrájet na drobno
500 g cherry rajčátek, pokrájených na čtvrtinky
1 okurka, zbavená zrníček, nakrájená na kostičky

Příprava

Na středně velké pánvi si rozehřejte 1 lžíci oleje a cca 30 sekund na něm orestujte česnek, přidejte kuskus a míchejte cca 1 minutu. Potom přilijte vývar a vše přivedtě k varu, přikryjte pokličkou, vařte na mírném ohni cca 10 minut až se vstřebá všechna tekutina a kuskus je měký.

Ve velké míse smíchete citrónovou štávu se zbývajícími 2 lžícemi olivového oleje, přidejte sůl a pepř, přisypte kuskus a vše promíchejte. Nechte kuskus vychladnout. Potom přidejte všechny zbylé ingredience. Před podáváním vychlaďte.

K salátu si kupte arabský chléb, takový ten placatý, nekynutý. Dá se sehnat i celozrnný.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat