Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Lucie P.

Týnka Jonášová

zdroj nahraný příspěvek

album Mňamka
vloženo 15.12.2014

Cuketa s bramborami z jednoho pekáčku

Také máte rádi jídla, která jsou chutná a nedají moc práce. Tento jednoduchý recept se vám bude líbit.

Ingredience

brambory, pokud jsou nové tak je jen omyjte a použijte je i se slupkou
cuketa, jakýkoliv tvar i barva : )
barbecue masala - červená směs koření (výborné namíchané koření, k sehnání na internetu nebo nejlépe přímo v nějakém arabském obchodě - třeba v Opletalově ulici v Praze)
olivový olej

Příprava

Troubu si rozehřejte na maximum. Nakrájejte si brambory, já jsem je krájela podélně na čtvrtinky. Nakrájejte si na menší kousky i cuketu, tu si jen předem opláchněte, není potřeba jí loupat. Vše posypte kořením a pokapejte olivovým olejem. Ručně vše promíchejte a promněte, aby se koření dostalo i k tomu poslednímu kousku.

Plech dejte do trouby a stáhněte teplotu na 200 °C. Pečte do zlatova cca 30–40 minut. Já cuketey ani brambory neotáčím, abych neponičila jejich strukturu. Propečou se i ze spodu, tak je otáčení zbytečné.

My jsme si k tomu udělali na grilovací pánvi na troše olivového oleje vepřovou panenku. Nechala jsem jí po opečení 10 minut odpočívat a potom jsem jí nakrájela na cca 5 mm silné plátky. Delikatesa : ) Jen dejte pozor, aby jste si panenku opekli dostatečně rychle, aby jste si jí nevysušili. Ikdyž je to dražší kousek masa, stojí to za to. Jemná struktura, křehkost.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat