Nikola Minaříková
zdroj nahraný příspěvek
album Obědy a večeře
uloženo z Vegetariánská inspirace
vloženo 27.10.2015
Zeleninová příloha - lehká zelenina oblíbená v Itálii, je výborná i studená
Pro hubnutí a dietu je fajn, když někdy občas vyměníte klasickou přílohu jako jsou brambory, rýže, nebo knedlíky, za nízkokalorickou zeleninu. Když si zeleninu dobře připravíte, budete si jí k hlavním jídlům připravovat častěji. A s radostí : )
Ingredience
2 mrkve, nakrájet na kolečka2 křehké cukety, nakrájet na kolečka
2 stroužky česneku
hrst čerstvé bazalky
sůl a pepř
olivový olej
červený vinný ocet
Příprava
Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte do zlatava mrkev nakrájenou na kolečka, přidejte česnek a chvilku orestujte, aby se rozvoněl, lehce osolte a opepřete, vyndejte vše z pánve do mísy.Do pánve si dejte další lžičku oleje a opečte si kolečka cukety, lehce osolte a opepřete.
Přendejte cuketu do mísy s mrkví, přisypte hrst bazalky, zakápněte vinným octem a opatrně promíchejte. Přílohu nechte alespoň na 30 minut odležet v lednici, aby se chuti pěkně propojily.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.