Adéla Hrochová
zdroj nahraný příspěvek
album Bezlepkové pečení
uloženo z Bezlepkové pečení
vloženo 21.06.2014
Bezlepkové parmazánové bochánky
Křupavé potěšení. Jsem šťastná, že jsem našla tento bezlepkový recept.
2 bochánky mají cca 140 kalorií.
Ingredience
400 g tapiokové mouky, jde sehnat ve zdravé výživě, nebo přes internet100 g nastrouhaného parmazánu
1 vajíčko
2 dl hrnku mléka
2 dl hrnku vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce sezamových semínek
1 lžička mletého černého nebo kajenského pepře
1/2 lžičky soli
Příprava
Troubu si předehřejte na 200 °C. Přiveďte v malém hrnci k varu 3/4 hrnku vody, mléka a olej. V míse si smíchejte tapiokovou mouku a sůl. Potom přidejte horkou tekutou část a rychle promíchejte, vznikne tužší pasta. Jakmile je těsto dostatečně vlažné, aby se s ním dalo ručně pracovat, přidejte vajíčko a těsto prohnětejte dokud se vajíčko zcela nezapracuje. Potom přidejte parmazán, pepř a znovu ručně prohnětejte.Jako alternativu můžete do těsta přidat pórek nebo jarní cibulku.
Pracovní plochu si poprašte tapiokovou moukou a vyválejte váleček cca 3 cm v průměru a krájejte na 3 cm válečky. Postavte je na pečící papír na výšku, posypejte sezamovými semínky a dejte péct. Bochánky pečte cca 20 minut do zlatova.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.