Raw food - cuketové rolky s kešu pomazánkou
Výborný návod na jednoduché zeleninové rolky s kešu pomazánkou. U nás doma měly úspěch.
Ingredience
½ hrnku nesolených kešu oříšků, namočených přes noc ve vodě1 lžička rýžového octa (volitelné)
3 - 4 menší cukety
2 mrkve, nakrájené na tenké špalíčky
1 okurka, zbavená semínek, nakrájená na tenké špalíčky
4 střední ředkvičky, nakrájené na tenké plátky
1 avokádo, nakrájené na tenké plátky
pár lístků čersvého koriandru, nebo listové petrželky (já mám listový koriandr ráda, je příjemně exoticky aromatický)
Příprava
Okapané kešu oříšky si vložte spolu s rýžovým octem do mixéru a rozmixujte na pastu. Pokud je třeba, přidejte lžíci vody, aby jste docílili pomazánkové konzistence.Ukrojte konce cukety a pomocí škrabky nakrájejte tenké plátky. Do levé šásti plátku cukety si rozetřete lžičku kešu pomazánky, naskládejte na ni špalíčky připravené zeleniny, zarovnejte je se spodním okrajem cukety a zaviňte vše do rolky. Vyskládejte na stojato na talíř a dobrou chuť.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.