Příspěvek si uložili
+1 dalších uložení
Původní příspěvek
Renata Ata Atinka
zdroj www.bbcgoodfood.com
album Tipy na oběd či večeři
uloženo z Asijské recepty
vloženo 01.03.2013
4 x uložení
1 x komentář
Japonské zeleninové bramboráčky z batátů – sladkých brambor
Je to velmi rychlé, chutné zeleninové jídlo. Má méně než 400 kcal na porci.
Ingredience
50 g mouky, můžete použít i hladkou celozrnnou2 vajíčka, oddělit bílky a žloutky
2 lžíce mléka
4 jarní cibulky, nakrájené na 3 cm proužky, nechte si nějakou na ozdobu.
50 g luskových fazolek, pokud není sezóna, tak zmražené
1 sladká brambora (batáty)
Omáčka
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce japonského rýžového octa (třeba mitsukan)
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce rajského protlaku
1 červená čili paprička, nakrájená na drobné kousky
1 lžíce sezamových semínek, pokud chcete, orestujte si na sucho semínka na pánvi, rozvoní se
Příprava
Promíchejte do hladka mouku, žloutky a mléko. Z bílků vyšlehejte sníh a vmíchejte ho do těsta. Přimíchejte zeleninu.Rozehřejte nepřilnavou pánev s trouškou oleje. Vytvářejte menší bramboráčky, pečte na střední teplotě 5 minut, potom otočte a pečte dalších 5 minut, aby se vám stihly propéct brambory. Posypte na ozdobu jarní cibulkou a čili.
Smíchejte si ingredience na omáčku, kterou servírujte v mističce s bramboráčky.
Renata Ata Atinka
Dnes 13.7.jsem vyzkoušela. Vynikající pokrm i bez rýžového octa, který jsem doma neměla.Díky za typ.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.