Recept na jedničku mezi americkými saláty - domácí Caesar salát
Caesar salát je jednoduchý a velmi chutný, základem je dobrý dresing.
Ingredience
římský salát
bagetka nebo chléb na opečené krutonky
na dresing (zbyde vám do zásoby):
4 ančovičky
1 menší citrón
1 žička dyjonké hořčice
1 lžice bílého octa
1/2 hrnku parmazanu nastrouhaného
1/2 hrnku olivového oleje
sůl pepř
Příprava
Všechny ingredience na dresing si rozmixujte do krémovité konzistence v kvalitním mixéru. Nebojte se ančoviček, já bych samotnou ančovičku nepozřela, ale v dresingu je geniální a přímo nezbytná, nedá se ničím nahradit.
Bagetku, může být i starší, si nakrájejte na kostičky, promíchejte si je s troškou olivového oleje, solí a pepřem a dejte rozpéct do trouby na 200 °C na 10 minut, krutonky by měly zezlátnout.
Opláchnutý římský salát si natrhejte na menší kousky, pokapejte dresingem a lehce pročechrejte tak, aby se dostal ke každému lístečku. Na vrch posypte vychladlými krutonky a servírujte.
Mlsouni si salát můžou ještě dozdobit hoblinkami z parmazánu : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.