Rizoto se žampiony, pórkem a fetou
Tento recept je vynikající. Pokud ho chcete udělat více zajímavý, použijte exotičtějčí houby jako je hlíva nebo šitaké.
Energetická hodnota: 1380 kJ
4 porce
Ingredience
2 hrnky rýže arborio
2 lžíce olivového oleje
4 velké stroužky česneku, nastrouhané
0,5 l kuřecího vývaru
1 hrnek suchého vína
1 lžíce bylinek, podle chuti
1 pórek, nakrájený
10 žampiónů, nakrájených
80 g sýru feta
6 lžic parmazánu, nastrouhaného
1 lžička čerstvě namletého pěpře
Příprava
Ve velké nepřilnavé pánvi, středně rozehřáté, na olivovém oleji orestujte pórek, cca 5 min. Přidejte česnek a krátce orestujte. Přisypte rýži a dobře promíchejte. Přilijte víno a míchejte tak dlouho až se tekutina vstřebá. Potom přilijte naběračku vývaru. Když se tekutina vstřebá, přilijte druhou naběračku. Pravidelně míchejte. Okořeňte pepřem, osolte a přidejte bylinky (oregano, tymián, nebo dle chuti).
Nyní přidejte nakrájené houby spolu se 2 naběračkami vývaru. Míchejte. Vždy když se tekutina vstřebá přilijte po naběračkách další vývar. Celý proces by měl trvat cca 20 minut.
Na závěr přimíchejte rozdrobený sýr feta a nastrouhaný parmazán.
Můžete dozdobit lístky bazalky.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.