Výborná pomazánka z bílých fazolí a černých oliv
Také máte rádi pomazánky? V klasické české kuchyni jich je jen málo bez použití majonézy nebo bílého jogurtu. Třeba si tuto jednoduchou dietní pomazánku oblíbíte i vy : ) Miluju recepty kdy se všechno jen rozmixuje a je hotovo.
Ingredience
1 hrnek bílých fazolí, namočit přes noc a uvařit podle návodu (můžete použít i jiné druhy fazolí, nám tyto bílé pěstuje babička), nestyďte se koupit si i fazole v plechovce : )1/2 plechovky černých kvalitních oliv (bez pecek)
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička mletého římského kmínu
2 stroužky česneku
sůl
Příprava
V nádobě mixéru, nebo pomocí tyčového mixéru rozmixujte všechny ingredience. Kdyby směs byla příliš tuhá, přidejte trošku vody. Dochuťte solí a citrónem. Někdy přidávám i pár lístků máty, chuť je potom zajímavější, ale zatím mi pod oknem vyrostlo jen pár lístků, tak jí nechci zahubit : )Servírujte na žitný nebo jiný celozrnný chléb. Pomazánka je výborná i s celozrnným pita chlebem doplněná nějakým pestrým listovým salátem. Fazolovou pomazánku si můžete dozdobit kolečky z nakrájených oliv.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.