Kalkula�ka hubnut�

Autora si uložili

Původní příspěvek

Kačka Vohnoutka

Hana Ryšávková

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 11.12.2016

Králík na bylinkách a zelenině

Popustit uzdu fantazie a ještě si zdravě pochutnat. Bohužel jsem nestačila vyfotit, tak snad příště :-)

Suroviny:
- dvě králičí zadní stehna
- tři lžíce nasekané petrželky
- jedna lžíce oregána - nasekat s petrželkou, i sušené, pěkně se spolu propojí
- sůl, pepř
- jednu nebo dvě jarní cibulky
- dva stvoly řapíkatého celeru
- půlku menšího celeru bulvy
- dvě větší mrkve
- hlavičku česneku
- asi 2 cm z kostky másla
- lžíci olivového oleje

Postup:
- nasekáme bylinky, obalíme v nich umyté králičí stehna, pokapeme olivovým olejem a necháme odležet než si připravíme zeleninu

- mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na tlustší hranolky
- řapíkatý celer oškrábeme z oblé strany a nakrájíme na podobnou velikost jako mrkev a celer
- cibulku také nakrájíme na podobně velké kusy jako zeleninu
- hlavičku česneku rozpůlíme i se slupkou

Do pekáče ve kterém budeme králíka péct dáme na kostičky máslo na něj všechnu nakrájenou zeleninu a česnek a na plotně osmahneme do sklovita. Zelenina pustí šťávu, uvolní vitamíny a natáhne do sebe máslo. Osolíme podle chuti a trochu podlijeme vodou.

Připravená králičí stehna osolíme, opepříme podle chuti a položíme na zeleninu, přikryjeme poklicí a pečeme v rozehřáté troubě na cca 200 °C dokud maso nebude propečené (mělo by jít krásně od kosti). Já pekla asi hodinu.

Můžeme podávat s opečenými bramborami nebo s grilovanou zeleninou.

PS: fantazii se meze nekladou, můžete použít jakoukoliv zeleninu a jakékoliv bylinky které máte rádi.

Pokud stehna naříznete ke kosti, budou dříve hotová.

DOBROU CHUŤ!

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat