Příspěvek si uložili
Další příspěvky
Salát a bio pšenice Kamut s dýní a fazolkami
Kupujte si sezónní zeleninu, nezapoínejte na cukety a dýně, když se dobře okoření, pochutná si na nich každý.
Ingredience
1 hrnek bio Kamut, pšeničných zrn, uvařených podle návoduhrst zelených fazolových lusků
1/4 malé dýně
petrželka
sůl a pepř
lžíce olivového oleje
Příprava
Předehřejte si troubu na 200 °C. Dýni si nakrájejte na 5 mm plátky, semínka odsraňte, osolte a opepřete, pokapte olivovým olejem a pečte na pečícím papíru do zlatova cca 20 minut.Fazolové lusky dejte do vroucí osolené vody na cca 2 minuty, aby změkly a prohřály se.
Uvařenou pšenici promíchejte s čerstvou listovou petželkou, osolte a opepřete, pokapte olivovým olejem, přimíchejte fazole a dýni.
Můžete ozdobit čerstvým kozím sýrem. Kdo má rád výraznější chutě, může si salát pokapat troškou tmavého balzamika.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.