Kalkula�ka hubnut�

3 x uložení

Salát s thajským hovězím

Výborný recept s nízkým obsahem nasycených tuků a vysokým obsahem proteinu.

Energetická hodnota: 1150 kJ
2 porce

Ingredience

40 ml sojové omáčky
špetka hnědého cukru
1 stroužek nastrouhaného česneku
1 lžička olivového oleje
250 g hovězí svíčkové nebo roštěnky
40 ml šťávy z citrónu
1/2 lžíce rybí omáčky (fish sauce)
100 g směsi zelených salátových listů
1/2 okurky, nakrájené na kostčky
1/2 hrnku lístků koriandru
1/2 hrnku lístků máty
1/4 červené papriky, nakrájené na kostičky
200 g cherry rajčátek, nakrájených na kostičky
1 malá čili paprička, zbavená zrníček, nakrájená na drobné kousky (nebo sladká čili omáčka)

Příprava

Hovězí maso marinujte ve směsi ze sojové omáčky, česneku a olivového oleje alespoň půl hodiny před grilováním.
Předehřejte si grilovací pánev, a grilujte plátek z každé strany cca 5 minut. Maso by mělo být středně propečené - medium. Plátek přendejte z pánve na talíř, přiklopte a nechte ho odpočívat.

Promíchejte směs zelených listů a bylinek spolu s okurkou, červenou paprikou a rajčátky.

V malé misce si připravte zálivku z citrónové šťávy, rybí omáčky, čili papričky (nebo sladké čili omáčky) a špetky hnědého cukru.

Odpočaté hovězí maso nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte na salátovou směs. Na závěr pokapte zálivkou.

Na vrch můžete dozdobit arašídy.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat