Domácí cizrnová placka s fazolovo čočkovou směsí
Udělejte si sami domácí placky se zdravými luštěninami, přidáním rajčátek a lístků koriandru si tak pochutnáte na sytém a voňavém jídle.
Ingredience
placky
70 g cizrnové mouky70 g bílé hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
2–3 dcl vlažné vody - pro dosažení konzistence palačinkového těsta
větší špetka soli
fazolová směs
plechovka fazolí (nebo si den dopředu namočte a uvařte své)plechovka loupaných rajčat
2 lžičky olivového oleje
1 hrnek oranžové čočky
1 cibule
1 stroužek česneku
římský kmín, čili, barbecue masala, zrníčka z jedné tobolky kardamomu
sůl a pepř
na ozdobu
řecký bílý jogurtlístky koriandru
šery rajčátka
Příprava
Smíchejte si obě mouky s olejem a solí, promíchejte a postupně přidávejte vodu, aby se vám nevytvořily žmolky, vymíchejte těstíčko konzistence jako na palačinky. Nechte chvilku odpočinout.V hrnci si na olivovém oleji orestujte do zlatava cibulku, přidejte pokrájený česnek a vhoďte všechno koření, lehce zarestujte, aby se vše rozvonělo. Potom přidejte slité fazole, rajčata i se šťávou a čočku, vše promíchejte a přiveďte k varu a pomalu vařte cca 15 minut. Čočka by měla absorbovat všechnu tekutinu. Pokud by bylo třeba, přidejte trošku vody, záleží na obsahu šťávy v rajčatech, jakmile je čočka měká, směs můžete vypnout. Kdo má rád může nakonec přidat hrst mražené sladké kukuřice.
Na nepřilnavé pánvi na kapičce olivového oleje začněte dělat placky. Pomocí naběračky dávkujte těsto, pracujte stejně jako s palačinkami. Placku vždy po upečení dejte na talíř a ihned přiklopte mísou, aby placka zůstala pěkně měká.
Na každou placku naservírujte fazolovou směs, lžičku bílého jogurtu a lístky koriandru. Zabalte do ruličky, nebo přehněte na polovinu a servírujte.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.