Lucie Lišková
zdroj nahraný příspěvek
album nové zdravé stravování
uloženo z Jídlo za které se můžu pochválit
vloženo 05.11.2014
Vydatný salát s grilovanou zeleninou
Také jste dlouho otáleli s koupí grilovací pánve jako já? Mě vždy odradila příliš vysoká cena. Udělala jsem si skorovánoční radost a koupila si jednu pěknou, vroubkovanou, titanovou : ) Dokonce za rozumnou cenu. A hned jsem jí pokřtila.
2 porce - vydatnost jako hlavní jídlo
Ingredience
1 cuketa1 žlutá paprika
10 cherry rajčátek
1 ledový salát, ten můj byl spíše menší
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
Postup
Vroubkovanou grilovací pánev jsem si potřela pomocí mašlovačky olivovým olejem. Na pánev jsem rozmístila kolečka cuketky a čekala jsem co se bude dít. Kolečka jsem na pánvi osolila a opepřila, používám koření v mlýnku, čerstvě namleté je voněvější. Po cca 3 minutách jsem kolečka otočila, pánev na nich vytvořila vzorné proužky. Cuketu jsem grilovala další 3 minuty. Solit a pepřit stačí bohatě z jedné strany. Potom jsem si cuketu odložila do misky, přikryla jí a stejným způsobem jsem si ogrilovala papriku.Ogrilovaná zelenina získá jakoby jemnou, sametově nasládlou chuť.
Mezi tím jsem si na drobné kousky, velikost akorát do úst, nakrájela ledový salát a cherry rajčátka na osminky. Na salát jsem použila klasickou zálivku – 1 lžíce balsamica, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíčka tekutého medu, 1 lžička francouzské dijonské hořčice. Zálivku, jak všichni dobře víme, je třeba pěkně prošlehat a pěkně v ní vykoupat salát s rajčátky.
Potom si naaranžujte na talíř salát a na vrch ještě teplou ogrilovanou zeleninu.
Moc jsme si pochutnali.
A mě nezbylo než se pochválit za dobrou koupi pánve. Už teď přemýšlím co dalšího bych mohla ugrilovat.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.