Thajský salát s fazolkami edamame
Zkusila jsem tento recept s edamame sojovými fazolkami. Je to velká exotická dobrota : )
6 porcí
Ingredience
zálivka
3 lžíce panenského řepkového oleje
2 stroužky česneku
3 lžíce sojové omáčky kikoman
2 lžíce vody
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce medu
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce pasty z citrónové trávy
1 lžíce šťávy z limetky
Pokud salát nebudete podávat dětem, přidejte i mleté čili a cayenský pepř.
salát
1 sáček mražených edamame sojových fazolek, vyloupat z lusků
1 balení baby kapustových lístků
3 velké mrkve
2 kápie, červená a žlutá
hrst lístků koriandru
3 jarní cibulky
hrst kešu oříšků
Příprava
Všechny ingredience na zálivku rozmixujte v mixéru do hladka.
Fazolky edamame vhoďte na 3 minuty do vroucí vody. Potom je slijte a nechte vychladnout. Mrkev si naloupejte pomocí škrabky na tenké plátky. Na drobno nakrájejte i kapustu a papriky. Cibuli nakrájejte na drobné kousky.
Fazolky edamame a kešu oříšky rozsekejte na hrubo, nebo je nakrájejte nožem.
Vše dobře promíchejte ve velké míse a pokapejte zálivkou.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.