Adéla Hrochová
zdroj nahraný příspěvek
album Bezlepkové pečení
uloženo z Bezlepkové pečení
vloženo 21.06.2014
Vegetariánské lasagne z cukety
Velká italská dobrota. Naše rodina, miluje červené omáčky, tak tento recept má u nás úspěch : )
Ingredience
500 g libového mletého hovězího masa3 stroužky česneku
1/2 cibule
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
2 plechovky (400 g) loupaných rajčat
2 lžíce pokrájené čerstvé bazalky
4 středně velké cukety, nakrájet podélně na 5 mm pláty
2 balení sýru ricotta (250 g)
3 mozzarely, nastrouhat
1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
1 velké vajíčko
Příprava
Rozehřete si nepřilnavou pánev a orestujte na ní mleté maso do zlatava. Maso přendejte na sedník a nechte okapat přebytečný tuk. Do pánve si dejte olivový olej a orestujte na něm do zlatava cibuli a česnek tak, aby se rozvoněl, ale nespálil, do pánve vraťte maso, přidejte rajčata, bazalku, sůl a pepř. Vše povařte pod pokličkou, na mírném ohni, cca 30 minut.Cuketové pláty lehce posolte a nechte 10 minut odpočinout. Potom papírovým ubrouskem utřete "vypocenou" vodu. Rozpalte si grilovací pánev a každý plát grilujte cca 2 minuty z obou stran.
Předehřejte si troubu na 175 °C. V misce si smíchejte ricottu, parmazán a vajíčko. Začněte vrstvit patra lasagní. Cukety, masová směs a sýrová směs, posypat mozzarelou a vše opakujte. Ukončete pláty cukety a sýrovou směsí. Pekáček přikryjte pečící fólií, aby vám sýrová směs při pečení neoschla. Pečte 45 minut pod fólií + 10 minut odkryté.
Dobrou chuť.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.