Jindřiška Kovářová
zdroj nahraný příspěvek
album Dietní recepty
uloženo z Zdravě, chutně, štastně!
vloženo 22.01.2014
Narozeninová večeře pro mého milého : )
Libové maso, brokolicovo kapustový salát a hranolky pečené v troubě.
Ingredience
2 libové hovězí steaky, z roštěnece nebo svíčkové1 středni šalotka
lžička másla a 1 lžice olivového oleje
3 lžice brendy nebo koňaku
sůl a pepř
2 střední brambory pokrájet na hranolky
slunečnicový olej
Na salát:
1/2 salátové okurky
1/4 červené cibule, nakrájet na drobno
kousek malého celeru, nastrouhat na hrubo
košťál z cukety, nakrájet na drobno
rajčátka
několik listů kapusty
Dresing podle chuti
olivový olej, citron, hořčice, sůl a pepř
Příprava
Troubu si předehřejte na 230 °C. Když je rozpálená, dejte péct na drobno nakrájené hranolky, které jste jemně osolili a rozprašovačem "orosili" slunečnicovým olejem. Pečte do zlata cca 10–15 minut.Já si steaky vyndám alespoň 15 minut před grilováním z lednice. Dám si je na talíř a hodně je opepřím a jemně osolím. Nechám odpočívat.
Na pánvi si rozehřejte máslo a olivový olej. Dejte grilovat steaky, jak kdo má rád, aby byly ve středu šťavnaté, grilují se obvykle 3–4 minuty z každé strany.
Steaky vyndáme, přikryjeme alobalem a necháme je odpočívat. Na stejné pánvi si opečte do zlatava šalotku, potom přidejte koňak nebo brendy, sůl a pepř a povařte další 3 minuty.
Na salát si nakrájejte na drobno listy kapusty, ještě jí ručně promačkejte, aby uvolnila své aroma, přidejte pokrájenou okurku, rajčátka, celer, cibuli. Mě ještě zbyl košťál z brokolice, tak jsem ho také nakrájela na drobno a přidala do salátu. Přilijte zálivku, dobře promíchejte a vše servírujte na talíře.
Dobrou narozeninovou chuť.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.