Renata Fenclová
zdroj nahraný příspěvek
album Vegetariánská inspirace
uloženo z Vegetariánská inspirace
vloženo 03.01.2016
Jednoduchý a zdravý salát z kapusty, fenyklu a rajčátek
Salát, jsem si ozdobila domácími pečenými parmazánovýmí křupinkami. Je důležité si na salátu pochutnat a bezbolestně tak do sebe dostat spoustu vitamínů ze syrové zeleniny : )
Ingredience
4 listy kapustyhrst šery rajčátek
malý fenykl, použijeme spodní část - bulvu
1 malá červená cibule
sůl a pepř
na zálivku:
olivový olej
dijonská hořčice
sůl a pepř
vinný ocet
pokud máte rádi sladší zálivku, přidejte lžičku javorového syrupu nebo medu
na křupinky:
parmazán, nastrouhat pro 4 kopečky
Příprava
Troubu si předehřejte na 175 °C, rozdělte nastrouhaný parmazán na 4 hromádky na pečící papír a pečte cca 10 minut, až začnou okraje lehce zlátnout. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.Kapustové listy nakrájejte na drobno a promačkejte je rukama, kapusta uvolní aroma a je mnohem chutnější, než když jí nepromnete.
Fenykl očistěte, vyberte si menší, pěkně zelený, použijte bulvu, tu nakrájejte na drobné nudličky. Smíchejte s kapustou, rajčátky a cibulí, promíchejte se zálivkou, podle potřeby ještě osolte a opepřete.
Naservírujte na talíře, na vrch si rozlámejte několik parmazáových křupinek s dozdobte ještě hoblinkami z čerstvého parmazánu.
Dobrou chuť.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.