Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Markéta B

Marie Klápová Švecová

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 21.03.2015

Pečené brambory se spoustou petrželky

Je to dobré, je to bezlepkové. Výnikající příloha.

Ingredience

nové brambory
listová plocholistá petržel, pořádný svazek
hrst petržele si nechte na závěr na ozdobení
olivový olej
sůl a kmín

Příprava

Troubu si předehřejte na 200 °C. Omyjte si nové brambory, ponechte slupku a nakrájejte si je na měsíčky.

Vsypte je na plech s pečícím papíre, osolte a okmínujte a pokapejte olivovým olejem nakonec je a zasypte listovou petrželkou nakrájenou na drobné kousky. Pěkně ručně promíchejte, aby se koření dostalo ke každé bramboře.

Pečte je cca 40 minut. Po 10 minutách můžete teplotu stáhnout na 170 °C.

Brambory vendejte z trouby, nechte je malinko vychladnout a promíchejte je s hrstí zbylé petrželky. Aby brambory měly pěknou barvu.
Pečené bramboy jsou dobré samotné třeba s jogurtovo-česnkovým dipem nebo jako příloha k masu.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat