Recept na marinádu na steak
Zkuste si naložit steak z nízkého roštěnce. Maso potom nakrájejte na tenké plátky. Je to delikatesa. Pochutnáte si, přitom masa sníte mnohem méně než u klasického 2 cm tlustého steaku.
Ingredience
1 dcl bílého suchého vína1 dcl olivového oleje
1 šalotka
čerstvé lístky estragonu
lžíce dijonské hořčice
sůl a pepř
Příprava
Maso si z vrchní strany nařízněte na čtverečky hluboké cca 5 mm, aby se do masa lépe vpravila marináda. Maso marinujte přes noc nebo alespoň 2 hodiny před grilováním.Maso grilujte na rozpáleném grilu z každé strany 7 minut. Zbylou maridádou maso potírejte. Po grilování maso zabalte do alobalu a nechte ho před krájením 10 minut odpočívat, jinak by z masa vytekla šťáva. Potom ho nakrájejte na tenké plátky. Maso bude uvnitř růžové. Kdo má rád úplně propečené maso je třeba grilovat déle.
Masíčko nakrájejte na tenké plátky, jako přílohu servírujte pečenou mrkev s petrželkou v pomerančové šťávě, recept najdete zde
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.