Rychlé suši s uzeným lososem
Suši je teď moderní, udělejte si doma 32 kousků zdravých jednohubek. Můžete si jich nekolik dát k obědu nebo je servírovat na párty.
Originální suši se připravuje s použitím syrových ryb jako je losos nebo tuňák. Pokud se suši začínáte, zkuste tuto verzi s uzeným lososem.
Ingredience
300 g suši rýže (je více lepivá než běžná rýže)
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce cukru krupice
1 velké zralé avokádo
šťáva z půlky citrónu
4 plátky řasy nori
4 větší plátky uzeného lososa
několik stébel pažitky
na smáčení sladká sojová omáčka kikoman
Příprava
Rýži zalijte 600 ml vody, přiveďte k varu, vařte 10 minut, dokud se voda nevstřebá a rýže nezměkne. Vmíchejte rýžový ocet a cukr, přikryjte pokličkou a nechte vychladnout. (Nebo postupujte podle návodu na sáčku).
Oloupejte si avokádo, odstraňte pecku a nakrájejte si ho na cca 4 mm široké proužky, pokapte ze všech stran citrónovou šťávou.
Rýži si v tenké vrstvě rozprostřete na plátek nori řasy, nechte 1 cm na konci a na začátku vplný (bez rýže). Na rýži rozprostřete lososa, pár stébel pažitky a na závěr so středu avokádové proužky.
Zatočte spodní okraj řasy směrem k náplni a začněte rolovat. Horní okraj navlhčete troškou vody, která vám pomůže okraj řasy pěkně utěsnit ke vzniklé rolce. Stejně postupujte s dalšími 3 rolkami.
Rolky zabalte do fólie a nechte je vychladit.
Velmi ostrým nožem potom z každé rolky nakrájejte 8 válečků.
Servírujte se sojovou omáčkou. Pro fajnšmekry ještě přidejte wasabi pastu (japonský křen) a nakládaný zázvor.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.