Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Klára Rychterová

tereza petáková

zdroj www.mowielicious.com

uloženo z Rizotománie
vloženo 13.05.2014

Rizoto s červenou řepou

Také máte rádi červenou řepu? Zbožňuju její nasládlou aromatickou chuť. V kombinaci s rýží jde o delikatesu.

Ingredience

2 lžíce olivového oleje
1 cibule, nakrájená na drobno
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na kostičky
1 stroužek česneku
150 g celozrnné rýže (nebo arborio)
100 ml červeného vína
600 ml zeleninového vývaru
250 g červené řepy, uvařné, oloupané a nastrouhané
2 lžíce másla
4 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 malá snítka kopru

Příprava

V pánvi si rozehřejte olej, přidejte cibuli a celer a restujte do měka. Potom přidejte česnek a po chvilce i rýži, promíchejte, potom přilijte víno a nechte absorbovat do rýže.

Potom přilévejte po naběračkách vývar, vždy, míchejte, nechte absorbovat. Přidejte řepu a vařte do měkké a krémové konzistence rýže.

Vypněte oheň a vmíchete máslo a polovinu parmazánu. Přikryjte a nechte odpočívat 3 minuty. Servírujte posypané zbytkem parmazánu a s nasekaným koprem.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat