Lenka Rychlovská
zdroj nahraný příspěvek
album Nehříšné dezerty
uloženo z Nehříšné dezerty
vloženo 11.01.2016
Vydatná snídaně pro těhotné maminky
Recept na palačinky ve francouzském stylu Crepes se spoustou ovoce. Určitě uspokojí komplikované chutě na sladké : )
3-4 tenké palačinky
Ingredience
1,5 dcl mléka2 lžíce rozpuštěného másla
pár kapek šťávy z citrónu
1 vrchovatá lžíce kvalitní hladké mouky (kdo má rád, může skombinovat i s celozrnnou hladkou moukou)
špetička soli
můžete dát i špetku vanilkového cukru
Ovoce na ozdobu podle chuti, já jsem použila banán, jahody a borůvky.
Příprava
Do misky si dejte pár lžic mléka a mouku, rozmíchejte si hladké těstíčko kašičkové konzistence, přidávejte postupně další mléko, zabráníte tím vytvoření hrudek. Potom přidejte rozpuštěné máslo, sůl a maličko vanilkového cukru. Vznikne vám řídké těsto.Rozpalte si nepřilnavou pánev, potom oheň stáhněte na nižší plamen.
Pomocí naběračky rozlijte těsto v tenké vrstvě po pánvičce a pečte do zlatova. Není třeba na pečení přidávat další tuk, pokud je pánvička s nepřilnavým povrchem, jde palačinka pěkně otočit a nepřipaluje se.
Na palačinku si můžete dát trošku domácí marmelády, srolovat a posypat ovocem.
Dobrou chuť všem těhotným nebo i všem mlsajícím : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.