Dietní večeře - trošku sváteční - dýňová kaše s pečenou zeleninou a opečenou hřebenatkou
Hřebenatka - scallop patří k drahým ingrediencím, ale velmi chutným, takže pro slavnostní příležitost je jako stvořená. Ve společnosti se zeleninou se zároveň jedná o dietní jídlo.
Troubu si předehřejte na 200 °C a upečte cuketky a dýni. Pokrájené na "přiměřeně" velké kusy. Po upečení lehce osolte a opepřete a zákápněte olivovým olejem.
Upečené kousky dýně si rozmixujte spolu s hrstí rukoly a troškou smetany na hladkou kaši.
Hřebenatky si osušte a z každé strany osolte a opepřete. Na pánvi si rozehřejte olivový olej nebo vinný olej z hroznových semínek, pánev opravdu rozpalte, aby se vám hřebenatky nepřilepily, z každé strany opékejte 3 minuty. Já s mým mužem si dáváme každý 4 kousky. Bohatě to stačí.
Na talíř naservírujte zeleninu, dýňovou kaši a na vrch hřebenatky. Můžete posypat jarní cibulkou.
Přeji vám dobrou sváteční chuť : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.