Kuskus s mandlemi a koriandrem
Já ráda vařím tento recept, je výborný teplý, stejně dobře chutná studený ke svačině.
Ingredience
1 červená cibule, nakrájet na čtvrtinky a rozebrat po vrstvách1 stroužek česneku, proslisovaný
500 ml teplého kuřecího vývaru
špetka šafránu (pro lepší barvu vývaru)
1 červená čili paprička, nakrájená na drobno
2 lžíce olivového oleje
500 g kuskusu
1 svazek čerstvého koriandru, lístky
50 g na sucho orestovaných celých mandlí
hrst datlí, nakrájené na drobno
šťáva z poloviny citrónu
Příprava
V pečícím pekáčku si rozpalte olej a orestujte si na něm cibuli, potom přidejte čili, a česnek, restujte další minutu, přisypte kuskus a kuřecí vývar do kterého jste si dali šafrán - pro lepší barvu. Přikryjte a na mírném ohni vařte 10 minut dokud kuskus neabsorbuje všechnu tekutinu. Přidejte nakrájený koriandr. Přisypte mandle, datle a štávu z citrónu, pomocí vidličky kuskus rodrobte a vše promíchejte.Pokud budete jídlo servírovat studené, vmíchejte čerstvě pokrájený koriandr až před servírováním, aby vám lístky nepovadly.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.