Jindra šobíšková
zdroj nahraný příspěvek
album zdravá výživa
uloženo z Jídlo za které se můžu pochválit
vloženo 22.08.2013
Pečená cuketa s novými bramborami
Tak cukety rostou jako o závod. Za chvíli bude nouze o recepty. Mrkněte se na naší jednoduchou úpravu cukety pečené v troubě.
Ingredience
2 středně velké cuketycca 300 g nových brambor, pokud jsou malé vařte celé ve slupce
koření tandoori masala (barbecue spice powder, koření koupené v arabském obchodě v Praze v Opletalově ulici –obsahuje koriandr, římský kmín, pepř, skořici, čili, zázvor, cibuli, česnek, hořčici, bobkový list, kardamom... jedním slovem geniální koření)
olivový olej
sůl a kmín na ochucení vařených brambor
na dip, malý bílý jogurt a stroužek česneku
Příprava
Brambory ve slupce si opláchněte a uvařte se solí a kmínem.Cukety si podélně nakrájejte na čtvrtiny a potom na plátky široké cca 1 cm. Cukety si rozprostřete na plech, posypte kořením a pokapte olivovým olejem. Ručně promíchejte, aby se koření i olivový olej dostal ke každému kousku, ze všech stran.
Troubu si rozpalte na 200 °C a pečte cca 25 minut do zlatova. Opravdu se vyplatí cukety nechat zezlátnout, jsou potom velmi chutné a přirozeně nasládlé.
V jogurtu si rozmíchejte nastrouhaný česnek, zakápněte troškou olivového oleje a promíchejte. Olivový olej krásně zjemní nakyslou chuť jogurtu. Je to výborný doplněk k pečeným cuketám, určitě vyzkoušejte.
Toť vše. Je to jednoduché, ale bez pořádného koření se v tomto receptu neobejdeme.
Dobrou chuť : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.