Miluška Zahradníková
zdroj nahraný příspěvek
album Velikonoční tabule
uloženo z pečeme chléb
vloženo 25.02.2014
Nekynuté sýrové pečivo s cibulkou a šunkou
Jednoduché a rychlé domácí pečivo, které provoní celý dům.
Ingredience
2 1/2 hrnku hladké mouky (výběrová nebo babiččina volba)1 lžíce cukru krupice
1 prášek do pečiva
1 lžička soli
1/2 hrnku másla
2 velká vajíčka
2/3 hrnku mléka
2/3 hrnku sýru gruyere nebo jiného kvalitního tvrdého sýru
1/2 hrnku nasekané šunky
1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
1/4 hrnku nasekané jarní cibulky
2 lžíce smetany
mořská sůl
Příprava
Ve velké míse si smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Do směsi rozdrobte máslo a v robotu nebo ručně promíchejte tak, aby vznikly hrudky.Vajíčka si prošlehejte s mlékem a přilijte je k hrudkám, těsto propracujte. Potom přimíchejte sýry, šunku a cibulku. Vznikne lepivé těsto.
Na pomoučěném vále si vyválejte těsto tlusté 1 cm a rozkrájejte si ho na trojúhelníčky.
Trojúhelníčky přeneste na pečící papír a potřete smetanou a posypte krystalickou solí. Můžete na vrch posypat ještě troškou parmazánu.
Důležitý krok
Vložte trojůhelníčky na 30 minut na mrazák. Ztuhne máslo a při pečení budou trojůhelníčky pěkně nadýchané.Pečte v rozpálené troubě na 200 °C do zlatova cca 20 minut. Nechte vychladnout na mřížce.
Můžete asi část mouky nahradit i celozrnou, ale to zatím u tohoto receptu nemám vyzkoušené.
Čestvé troujůhelníčky jsou fantastické k čerstvému listovému salátku.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.