Čočka na cibulce s vajíčkem
Nechala jsem se inspirovat Atinkou a vytvořila jsem fotoalbum "Jídlo za které se můžu pochválit." Budu sem dávat fotky jídel, které jsou alespoň trošku podle zásad zdravé výživy.
6 porcí
Ingredience
1 balení čočky (já jsem měla klasickou obyčejnou čočku a zbytek oranžové)3 středně velké cibule, nakrájené na kostičky
6 vajíček
pepř a sůl
1 lžička kurkumy
2 bobkové listy
jarní cibulka na ozdobu
kyselé okurky na přikusování
Závěrečná zálivka, 4 lžíce kvalitního octa, 4 lžíce vody (2 lžičky cukru pro ty co mají rádi čočku sladko kyselou).
Příprava
Čočku si propláchněte a nechte jí chvilku stát v čisté vodě. V hrnci, já používám tlakový, si rozehřejte máslo a orestujte si cibuli, můžete jí nechat jemně do zlatova. Přidejte slitou propláchnutou čočku a množství vody podle návodu. Přidejte sůl, pepř, bobkový list a kurkumu, promíchejte, přiklopte pokličkou a vařte podle návodu.Na nepřilnavé pánvi si připravte vajíčka, klasická volská oka. Já jsem si je na pánvi přikryla pokličkou, aby byla propečená. Posypte je cibulkou.
Z uvařené čočky vyndejte bobkový list a vmíchejte octovou zálivku.
Ze setrvačnosti jsem používala jíšku. Dnes jsem jí vynechala a vůbec nám tam nechyběla.
Čočku servírujte s vajíčkem a kyselou okurkou.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.