Romana Lysoňková
zdroj recipes.prevention.com
album Tipy na oběd či večeři
uloženo z Tipy na oběd či večeři
vloženo 25.11.2017
Talíř plný hrášku, ředkviček, soji a lusků
Nejlepší jsou čerstvé ingredience, pokud není zrovna sezóna nahraďte je mraženými. Můžete najít další inspiraci jak recept vylepšit v salátovém koutku v supermarketu.
6 porcí
Ingredience
500 g lusků hrášku1 hrnek čerstvých sojových bobů edamame nebo čerstvý hrášek (pokud není sezóna, kupte mražený)
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce šalotky (malá sladká cibulka)
1 svazek ředkviček, nakrájených na tenká kolečka
1 lžíce másla
2 lžíce nastrouhané citrónové kůry
sůl a pepř
Příprava
V hrnci přiveďte vodu k varu, hrášek a soju povařte 5 minut a potom rychle schlaďte pod studenou vodou.Na velké pánvi rozehřejte olej, přidejte šalotku, nakrájenou na drobné kostičky a nechte jí zesklovatět.
Přidejte ředkvičky, orestujte je cca 2 minuty, přidejte hrášek se sojou a prohřejte je. Na závěr přidejte máslo, citrónovou kůru, sůl a čerstvě namletý pepř.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.