Romana Lysoňková
zdroj recipes.prevention.com
album Obědy a večeře
uloženo z Obědy a večeře
vloženo 26.11.2017
Bramborová fritata se zeleninou
Co je to fritata? Fritata je cokoliv zapečené s vajíčky co najdete v ledničce : ) V našem případě je to ovšem zdravá nízkokalorická verze.
6 porcí
Ingredience
1 1/2 lžíce olivového oleje2 velké sladké cibule, nakrájená na větší kousky
1 lžička soli
1/4 lžička pepře
2 lžičky balzamikového octa
1 1/4 hrnku uvařených brambor, nakrájených na kostky
3/4 hrnku uvařené zeleniny jako je kapusta (nakrájené na drobnější kousky)
2 plátky libovější slaniny
8 vajíček
Příprava
Předehřejte troubu na 175°C. V kulatém pekáčku vhodném do trouby si rozehřejte olej, přidejte cibuli a slaninu nakrájenou nadrobné kousky a polovinu množství soli a pepře. Cibulku opečte do světlé zlatavé barvy, cca 10 minut. Pokapte octem a restujte další minutu.Přidejte uvařené brambory nakrájené na kostičky a nakrájenou uvařenou kapustu. Přidejte zbytek soli a pepře a vajíčka, promíchejte. Vařte cca 3 minuty až začne směs tuhnout.
Přesuňte pekáč do trouby a pečte 15 minut. Potom koláč vyndejte a nechte ho před tím než ho přendáte na talíř nebo prkýnko dalších 5 odpočívat. Potom ho naporcujte na 6 porcí.
Místo klasické kapusty, můžete pro změnu použít křehčí růžičkovou kapustu, nebo špenát.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.