Nízkokalorické kuře na houbách
Rozhodla jsem se začít sbírku dobrých nízkokalorických receptů, aby to hubnutí pro nás všechny bylo veselejší. Je velká pravda, že dieta, která je na celý život nám musí prostě chutnat : )
Toto jídlo jsem si zkusila doma udělat, je moc dobré, rychlé, žádné speciální ingredience a hlavně je nízkokalorické. Sympatické na něm je i to, že je velmi rychle hotové.
Takže nechci slyšet, že na vaření nemáte čas : )
Ingredience
množství na 4 porce
2 lžíce olivového oleje
3 lžíce balzamika
2 lžíce dijonské hořčice
1 velký stroužek česneku, prolisovaný
500 g kuřecích prsíček bez kůže (4 prsíčka)
2 hrnky hub (můžete použít nějaké hříbky, nebo mimo sezonu žampiony)
1 dcl kuřecího vývaru (může být i z bio kostky, mají v DM)
1/4 lžíce sušeného nebo čerstvého tymiánu
sůl a pepř
Příprava
Rozehřejte si 1 lžíci oleje na nepřilnavé pánvi.
V misce si smíchejte ocet, hořčici, česnek, sůl a pepř. Přidejte kuřecí prsíčka, namočte je ve směsi pěkně ze všech stran. Přesuňte prsíčka i s marinádou na pánev a restujte z každé strany cca 3 minuty, aby se prsíčka stihla propéct. Prsíčka vyndejte s pánve a dejte si je do mísy a přiklopte, aby zůstala teplá.
Na pánev si nyní dejte druhou lžíci olivového oleje a orestujte houby cca 1 minutu. Přidejte kuřecí vývar, tymián a zbývající lžíci balzamika. Za občasného míchání vařte cca 10 minut.
Kuřecí prsíčka přelijte houbovou omáčkou a servírujte třeba s květákovou kaší, recept najdete
zde
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.