Vynikající pomazánka z cizrny
V Čechách je cizrna – římský hrách, neprávem opomíjená. Podívejte se na můj oblíbený recept na chutnou pomazánku.
Ingredience
2 konzervy (425 g) cizrny (nebo si přez noc namočte 250 g cirny a uvařte si jí podle návodu)1/2 hrnku kuřecího vývaru
3 lžíce olivového oleje
2 střední rajčata, vyndat semínka a nakrájet na kostičky
2 stroužky česneku
1/4 hrnku parmazánu
3 lžíce nakrájené lístkové petržeky
2 lžíce šťávy z citrónu
sůl a pepř
Příprava
Propláchněte si uvařenou cizrnu pod studenou vodou. Dobře jí vysušte a nasypte do mixéru. Přidejte kuřecí vývar a nahrubo rozmixujte, nedělejte pyré.V pánvi si rozehřejte olivový olej a orestujte na něm rajčata 3–4 minuty až do změknutí, přidete česnek a restujte dalčí minutu. Přidejte rozmixovanou cizrnu a občas promíchejte dokud se vše neprohřeje, potom přidejte nastrouhaný parmazán, nasekanou petržel, citrónovou šťávu 2 lžičky soli a 1 lžičku pepře.
Můžete servírovat teplé nebo studené. Na talířku pokapte olivovým olejem. Výborný je k tomu na sucho opečený, nejlépe celozrnný chléb.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.