Kalkula�ka hubnut�

Autora následují

Původní příspěvek

Irena P.

Jana Bulfínková

zdroj nahraný příspěvek

album Recepty
uloženo z Recepty z webu
vloženo 09.07.2014

Kadeřavý salát s mozzarellou, jogurty, mrkví a vejci

Doba přípravy: 15 -20 minut Počet porcí Počet porcí: Plná mísa

Suroviny:
1 velký kadeřavý salát, 125 g mozzarelly, 2 kelímky bílého jogurtu, 1 PL hořčice, 2 větší mrkve, 2 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru, špetka kari koření, šťáva z jednoho citrónu, sůl, čerstvý umletý pepř, 3-4 uvařená vejce natvrdo

Postup přípravy receptu
Kadeřavý salát očistíme, omyjeme a osušíme. Listy salátu natrháme na kousky velikosti sousta a vložíme do mísy, přidáme nastrouhanou mrkev, nastrouhaný zázvor a uvařená a pokrájená vejce natvrdo. Jogurty rozšleháme s citrónovou štávou, špetkou kari koření a hořčicí, podle chuti ještě případně osolíme a opepříme a vmícháme k salátu. Nakonec nastrouháme mozzarellu na hrubém struhadle a lehce ji pak vmícháme do salátu. Necháme chvíli stranou, odležet.
Salát pak rozložíme na dezertní talířky nebo mističky a podáváme se slaným pečivem, jako předkrm nebo jako chuťovku. Výborně chutná k bílému suchému vínu.
Poznámka
Zdobíme pak podle chuti každého.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat