Sahlep
Horký nápoj z východu :)
Je to jednoduché :)
0,5l mléka
2 lžíce kukuřičkého škrobu
voda ( asi 100ml)
a cukr ( dá se použít i vanilkový )
Vše smíchat a přivést k varu ( musí se míchat ) vytvoří to takový "pudink" a vařit asi 2 minuty.
Všem doporučuju :) i domácí je výborný, i když z čajovny je prostě z čajovny :)
Eva Nováková
Já jsem objevila jen už hotovou směs na Salep, samotný kořen jsem nesehnala. Je vynikající, ale obsahuje dost cukru. Takže doporučuju jen pro ty šťastné co nepotřebují hubnout :)
Šárka Štědrová
Míšo máš pravdu, že to oficiálně není puding, ale princip je stejný, mléko a škrob. Sahlab, Salep, Sahleb, Saloop - je prášek z hlíz kořene orchidee vstavače s mlékem, mě připomíná vzdáleně také krupicovou kaši. V čajovně patří k mím oblíbeným "dezertům".
Michaela
Na správný Saleph se dá koupit mouka z kořene vstavače....Saleph není puding..
Adéla Hrochová
Už jsme vyzkoušeli, posypali jsme to troškou kakaa a skořice. Dětem chutná klasická křemílkovská krupicová kaše, sahlep jim jí trošku připomíná, ale je jemnější - delikátnější :)
Alena Peterková
Ano, ano :) navrch skořice nebo třeba kokos a tak :)
Adéla Hrochová
A na vrch se to posype skořicí? Já mám pudinky moc ráda, díky za tip Alčo : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.