Salát s thajským hovězím
Výborný recept s nízkým obsahem nasycených tuků a vysokým obsahem proteinu.
2 porce
Ingredience
40 ml sojové omáčkyšpetka hnědého cukru
1 stroužek nastrouhaného česneku
1 lžička olivového oleje
250 g hovězí svíčkové nebo roštěnky
40 ml šťávy z citrónu
1/2 lžíce rybí omáčky (fish sauce)
100 g směsi zelených salátových listů
1/2 okurky, nakrájené na kostčky
1/2 hrnku lístků koriandru
1/2 hrnku lístků máty
1/4 červené papriky, nakrájené na kostičky
200 g cherry rajčátek, nakrájených na kostičky
1 malá čili paprička, zbavená zrníček, nakrájená na drobné kousky (nebo sladká čili omáčka)
Příprava
Hovězí maso marinujte ve směsi ze sojové omáčky, česneku a olivového oleje alespoň půl hodiny před grilováním.Předehřejte si grilovací pánev, a grilujte plátek z každé strany cca 5 minut. Maso by mělo být středně propečené - medium. Plátek přendejte z pánve na talíř, přiklopte a nechte ho odpočívat.
Promíchejte směs zelených listů a bylinek spolu s okurkou, červenou paprikou a rajčátky.
V malé misce si připravte zálivku z citrónové šťávy, rybí omáčky, čili papričky (nebo sladké čili omáčky) a špetky hnědého cukru.
Odpočaté hovězí maso nakrájejte na tenké plátky a naaranžujte na salátovou směs. Na závěr pokapte zálivkou.
Na vrch můžete dozdobit arašídy.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.