Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Lucie P.

Markéta Jeřábková

zdroj nahraný příspěvek

album Mňamky
vloženo 17.09.2014

Recept na domácí tvarohový koláč s ovocem

Tento koláč patří k mým oblíbeným, jen se umíchá těsto, dozdobí se sezónním ovocem a šup s tím do trouby. Dietní je v případě, že si dáme vzorně malý kousek : ) Dětem moc chutná.

Ingredience

1 tvaroh (balení v kostce)
120 ml slunečnicovéjho oleje
4 vajíčka (oddělit bílky a žloutky)
150 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr nebo lépe semínka s vanilkového lusku
50 g cukru
šťáva z poloviny citrónu
špetka soli
sezónní ovoce na povrch koláče

Na drobenku (může být nemusí)
70 g másla
1 lžíce cukru
1 lžíce mouky

Příprava

Nejprve si z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Sníh se dobře vyšlehá, když jsou bílky vychlazené z lednice a smíchané se špetkou soli. Sníh si dejte na stranu.

Nyní si vyšlehejte dohromady tvaroh, žloutky, vanilku, cukr, šťávu z citrónu a olej. Vytvořte šleháním hladkou hmotu. Přes sítko si prosijte mouku pečlivě smíchanou s práškem do pečiva a vše spulu prošlehejte, vznikne tužší těsto, na závěr citlivě vmíchejte bílkový sníh.

Těsto rovnoměrně rozetřete do koláčové formy, posypejte sezónním ovocem. Já jsem použila meruňky, maliny a jostu.

Na vrch jsem ještě dala drobenku, ztuhlé máslo si nastrouhám na hrubém struhadle a promnu s moukou a cukrem.

Dejte péct do trouby na 180 °C a pečte do zlatova cca 30 minut.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat