Kalkula�ka hubnut�

2 x uložení

Velikonoční příloha

Spousta hrášku s mladými brambůrkami s bobkovým listem a pepřem.

Příloha pro 4–6 porcí

Ingredience

500 g mladých malých brambor
2 bobkové listy
500 g zmražených hrášků
2 lžíce másla
sůl a pepř a kmín

Příprava

Brambory vařte spolu se solí, kmínem a bobkovým listem 10–15 minut. Brambory slijte. Na pánvi si rozehřejte máslo a vsypte hrášek, restujte tak dlouho aby se hrášek ohřál, přimíchejte k bramborám. Osolte a opepřete a promíchjte s máslem. Servírujte teplé.

Výborná je k tomu jehněčí kýta na provensálském koření, pečená pomalu, na 150 °C v troubě. Nakrájená na tenké plátky.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat