Recept na domácí majonézu
Vyzkoušela jsem vyrobit domácí majonézu a moc mi zachutnala. Hlavně víte, že tam nejsou žádné konzervanty a "éčka".
Ingredience
1 žloutek (sežeňte si co nejčerstvější vajíčko)1 lžíce octa z červeného vína
2 lžíčky citrónové šťávy
1 lžíce dijonské hořčice
2 lžičky soli
2 prolisované stroužky česneku
špetka cukru
čerstvě namletý pepř
250 ml panenského řepkového oleje
Příprava
V mixéru si promixujte vajíčka, ocet, citrón, česnek, cukr a hořčici. Nechte mixér zapnutý a přilívejte pomalu řepkový olej, nechte vždy promíchat do emulze a pomaličku jemným pramínkem přilijte další olej. Ochutnejte, přidejte sůl a případně dle své chuti ještě ochuťte.Někdo přidává i trošku křenu. Pokud je majonéza příliš hustá, můžete jí zředit troškou teplé vody.
Spotřebujte do týdne.
Skladujte v lednici v uzavřené nádobě.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.