Sněhové pusinky s borůvkovou omáčkou
Příjemná kombinace teplého lesního ovoce a křupavých andělských pusinek.
Ingredience
NA PUSINKY4 bílky
300 g moučkového cukru
BORŮVKOVÁ OMÁČKA
250 g borůvek
3 lžíce nebo podle chuti cukru
250 g bílého jogurtu
Příprava
Bílky vyšlehejte do tuha, poté za stálého šlehání přidejte po částech cukr dokud hmota nestuhne. Pusinky tvarujte na máslem vymazaný plech buď pytlíkem se širokou zdobičkou nebo ozdobným lisem na těsto, také stačí udělat lžičkou hrudky, což je přesně můj případ : )Sněhové pusinky upečte při 100 - 150 °C asi 15 minut. Poté je ještě dosušte při 50 °C dalších 10 minut, díky tomu pusinky zůstanou pěkně bílé.
V hrnci se silným dnem zahřejte borůvky s cukrem, přidejte bílý jogurt a promíchejte.
Naaranžujte pusinky na dezertní talíř, polijte borůvkovou omáčkou a servírujte.
Můžete ozdobit lístky máty nebo meduňky. Zkoušela jsem i tymián, ale ten je příliš aromatický.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.