Špenátový salát se zeleninou, vajíčky a kozím sýrem
Udělejte si salát s čerstvého baby špenátu. Když k němu přidáte vajíčko, tak vás salát i výborně zasytí. A nezapomeňte, že čerstvý špenát má mimořádné účinky pro zdraví : )
Příprava salátu
V míse si smíchejte mladé špenátové lístky se zeleninou kterou máte po ruce, já jsem použila žlutá a červená rajčata ze zahrádky a okurku. Salát si osolte, lehce opepřete, pokapejte olivovým olejem a výborným vynálezem - Balzamikovým glazé - je to hustá omáčka z balzamikového octa. Salát promíchejte a dozdobte vajíčkem a rozdrobeným čerstvým kozím sýrem.
Kdo se neobejde bez pečiva, dejte si k tomu celozrnnou bagetku, nebo celozrnný arabský chléb.
Proč jíst špenát?
Nezapomeňte, že čerstvý špenát má mimořádné účinky pro zdraví. Obsahuje hodně vlákniny a tak krásně pročistí střeva. Navíc vzhledem k vysokému obsahu draslíku má i pozitivní vliv na náš krevní tlak, zároveň nám pomáhá bojovat proti cholesterolu. Špenát je i výborný antioxidant. Tak pokud zrovna nemusíte vařený špenát, zkuste čerstvý – v salátu. Třeba se zabydlí na vašem jídelníčku jako u nás doma : )
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.