Příspěvek si uložili
Další příspěvky
4 x uložení
1 x komentář
Zelený salátek s brusinkami, červenou řepou a jablky
Brusinky, fantastický zdroj přírodních antioxidantů. Inspirace na jejich použití není nikdy dost.
Inģredience
1 citrón nebo limetka2 lžíce medu
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžíce balsamicového octa
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce vody
2 jablka nakrájená na tenké plátky
6 hrnků směsi zelených salátů
1 hrnek sterilované červené řepy, nakrájené na plátky nebo kostičky
1 hrnek brusinkové marmelády
brusinky - čerstvé nebo sušené
Příprava
Do mixéru dejte med, dijonskou hořčici, ocet, olej a brusinkovou marmeládu a vše promixujte do hladka.Vymačkejte šťávu z citrónu nebo limetky, doplňte vodu, ve směsi vykoupejte plátky jablka.
Ve velké míse smíchejte zelený salát s červenou řepou a jablky. Rozdělte na 8 talířů. Pokapte připraveným dresinkem. A na závěr ozdobte brusinkami.
Z tohoto množství připravíte 8 porcí. 1 porce 144 kalorií.
Kateřina Hájková
Děkuju za inspiraci s brusinkami Štěpánko, musím se je naučit používat, už kvůli dětem.
nevhodný obsah
nahlásit nevhodný obsah
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.