Kalkula�ka hubnut�

Původní příspěvek

Markéta B

Helena Dankova

zdroj nahraný příspěvek

vloženo 04.03.2016

Domácí paštiková pomazánka

Zasloužím si pochvalu : ) Na talířek jsem si dala spoustu listového salátku, celozrnnou bagetku a domácí paštiku nazdobenou rajčátky. Zkuste si jednoduchou paštiku vyrobit i vy.

Dělala jsem můj oblíbený vývar z kuřete, společně jsem vařila i játra ze dvou kuřat.

Ingredience

2 kuřecí játra, uvařená
2 šalotky
2 lžíce másla
stroužek česneku
kapka olivového oleje
sůl a pepř

Volitelné: mandle, brusinky

Příprava

Na pánvi jsem si na kapce olivového oleje orestovala šalotku, nechala jsem jí zesklovatět a přidala jsem stroužek česneku a játra uvařená v polévce, nakrájená na drobnější kousky. Znovu lehce orestovat a nechat zezlátnout, ale pozor, nepřipálit! Potom přidejte sůl a pepř. Vše nasypte do mixéru, přidejte 2 lžíce másla a rozmixujte do hladka. Podle chuti dosolte a dopepřete.

Kdo má rád, může si do paštikové pomazánky přidat i brusinky nebo mandle. Je to delikatesa bez zbytečných konzervantů.

Příspěvek je z fotoalba

Mohlo by Vás zajímat