Domácí paštiková pomazánka
Zasloužím si pochvalu : ) Na talířek jsem si dala spoustu listového salátku, celozrnnou bagetku a domácí paštiku nazdobenou rajčátky. Zkuste si jednoduchou paštiku vyrobit i vy.
Dělala jsem můj oblíbený vývar z kuřete, společně jsem vařila i játra ze dvou kuřat.
Ingredience
2 kuřecí játra, uvařená
2 šalotky
2 lžíce másla
stroužek česneku
kapka olivového oleje
sůl a pepř
Volitelné: mandle, brusinky
Příprava
Na pánvi jsem si na kapce olivového oleje orestovala šalotku, nechala jsem jí zesklovatět a přidala jsem stroužek česneku a játra uvařená v polévce, nakrájená na drobnější kousky. Znovu lehce orestovat a nechat zezlátnout, ale pozor, nepřipálit! Potom přidejte sůl a pepř. Vše nasypte do mixéru, přidejte 2 lžíce másla a rozmixujte do hladka. Podle chuti dosolte a dopepřete.
Kdo má rád, může si do paštikové pomazánky přidat i brusinky nebo mandle. Je to delikatesa bez zbytečných konzervantů.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.