Jídlo pro mojí princeznu Sofinku
Kdo jiný naučí jíst naše děti ryby, když ne my, jejich rodiče. Když si vybereme dobré suroviny, tak to není žádná věda : ) Toto jídlo je navíc velmi rychlé, dá se stihnout za 15 minut.
Ingredience
čerstvý losos filetpřiměřeně olivového oleje na "masáž" ryby
čestvé fazolky (nebo kvalitní zmražené)
citrón
sůl
Příprava
Losos filet s kůží jenom osolte a jemně potřete olivovym olejem. Předehřejte si troubu na 200 °C.Rozpalte si suchou pánev, nechte jí rozpálit cca 4 minuty, je to důležitý krok, aby se vám podařilo na rybě udělat křupavý základ. Použijte pánev, kterou můžete dát i do trouby. Vložte do ní naolejovaného a posoleného lososa stranou bez kůže dolu (použijte i pepř když rybu děláte pro dospělé), pečte na pánsvi 2 minuty, bez hýbani. Pak rybu otočte a dejte do trouby dopéct na 7 minut.
Na fazolky si připravte hrnec s vroucí osolenou vodou, a až bude hodně bublat dejte do ni fazolky na cca 2 minuty s tím že je můžete v průběhu ochutnat, aby jste docílili dokonalou křehkost a křupavost, potom je hoďte do studené vody aby se přestaly vařit a udržely si pěknou zelenou barvu.
Večeře jako s francouzské luxusní reataurace : )
Servírujte s citrónem, když to chcete výrazněji ochutit, ale ani nemusí být. Je moc důležité se naučit lososa správně osolit. Praxí se z vás stanou mistři : )
Když vám zbydou fazolky jsou vynikajici do řeckého salátu s černými olivami a římským salátem, a malými rajčátky, okurkou, řapíkatým celerem a sýrem feta.
Dobrou chuť vám i vašim dětem, Markéta.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.