Pasta se sušenými hříbky a smetanovou omáčkou
Ingredience
120 g semolinových papardelle50 g cibulky / šalotky
200 ml 12% smetany
10 g sušených hříbků
300 ml vlažné vody
Olej
Pepř, sůl, kmín
Příprava
Sušené hříbky namočíme do vlažné vody alespoň na 2 hodiny. Vodu poté nevyléváme, použijeme ji dále. Scezené hříbky si opečeme na oleji, přidáme cibulku a opečeme společně dosklovata.Zalijeme vodou z hříbků, kterou si následně svaříme na polovinu a vlijeme smetanu.
Omáčku přivedeme k varu a cca 5 minut povaříme. Omáčka by nám měla trochu zhoustnout.
Dochutíme kořením
Nyní si uvaříme těstoviny al dente. Poté uvařené těstoviny přidáme k omáčce a provaříme.
Při servírování můžete těstoviny dozdobit parmazánem.
Autor receptu: Honza Řepa – šéfkuchař a majitel Culinaria Dolce Vita.
Napište svůj komentář. Stačí se jen přihlásit nebo registrovat.